Kai Wasabi Black Santoku 16.5cm
47.17€
Μη διαθέσιμο
Μη διαθέσιμο
Αποστολή & Παραλαβή
Αποστολή με Courier Center.
από 4€
Περιγραφή
Μαχαίρι Nakiri
Το μαχαίρι nakiri διαθέτει φαρδιά και ίσια λάμα, με αμβλεία μύτη. Χρησιμοποιείται κυρίως για την κοπή λαχανικών και χάρη στη λεπτή λεπίδα του μπορεί να κόψει ακόμα και το πιο ευαίσθητο λαχανικό. Δεν είναι όμως κατάλληλο για πιο σκληρά υλικά, όπως είναι μικρά κόκκαλα ψαριού ή κρέατος, ή κατεψυγμένα φαγητά καθώς μπορεί να σπάσει.

Υλικό λεπίδας
Οι γυαλισμένες λάμες της σειράς Wasabi Black φτιάχνονται από το νέας τεχνολογίας, ανθεκτικό στη σκουριά 6Α/1Κ6 ατσάλι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στη σκουριά χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε χρώμιο. Είναι ένας κλασικός τύπος ανοξείδωτου ατσαλιού. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε άνθρακα προσδίδει καλύτερο κράτημα της ακμής.
Το μήκος της λάμας είναι 16.5 cm.

Λαβή
Η μαύρη πλαστική λαβή είναι ανθεκτική στο νερό και κατ’ επέκταση πολύ στιβαρή. Το σχήμα της προσφέρει μια ευχάριστη, φυσική αίσθηση χάρη στην προσθήκη σκόνης μπαμπού.
Το μήκος της λαβής είναι 12.5 cm.

Επιφάνεια κοπής
Προτείνεται οι κοπές να γίνονται πάνω σε ξύλινες ή πλαστικές επιφάνειες κοπής. Οι γυάλινες, οι πέτρινες και οι μαρμάρινες επιφάνειες κοπής είναι ακατάλληλες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στις λάμες των μαχαιριών.
Καθαρισμός
Πλύνετε το μαχαίρι με ζεστό νερό πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Μετά από κάθε χρήση, βεβαιωθείτε ότι πλένετε το μαχαίρι χωρίς καθυστέρηση (με ένα απλό απορρυπαντικό) και στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί. Ειδικά αν έχετε κόψει όξινες τροφές, πρέπει να πλένετε το μαχαίρι αμέσως μετά τη χρήση.
Για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει πάντα να σκουπίζετε το μαχαίρι μακριά από το σώμα σας και μακριά από την ακμή του, με πανί ή πετσέτα.
Δεν ενδείκνυται το πλύσιμο του στο πλυντήριο πιάτων αλλά στο χέρι, έτσι ώστε να προστατέψετε το υλικό του και να διατηρήσετε την αιχμηρότητά του για καιρό.
Ακόνισμα
Όσο κοφτερό κι αν είναι ένα μαχαίρι στην αρχή, μετά από κάποια χρήση χρειάζεται ακόνισμα κάτι που μπορείτε να επιτύχετε με ακονιστήρι, πέτρα ακονίσματος ή μασάτι.
Μπορείτε να καταλάβετε εάν το μαχαίρι σας κόβει καλά με μια εύκολη δοκιμή χρησιμοποιώντας το μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί. Ένα κοφτερό μαχαίρι μπορεί εύκολα και καθαρά να κόψει ένα φύλλο χαρτί. Αντίθετα ένα μαχαίρι που χρειάζεται ακόνισμα θα δυσκολευτεί πολύ και το κόψιμο του θα είναι άτσαλο.
Επίσης, ενδείκνυται να ακονίζετε τα μαχαίρια σας σε κάποιον επαγγελματία περιστασιακά, για την επιδιόρθωση πιθανής φθοράς στην ακμή της λάμας και για την διατήρηση της αιχμηρότητας.
Ενημέρωση :
Οι εικόνες των προϊόντων είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.