Kai Shun Premier Tim Malzer Γενικής Χρήσης 16.5cm

150.38

Μη διαθέσιμο

EAN: 4901601375893 Κωδικός προϊόντος: 4901601375893

Μη διαθέσιμο

Αποστολή & Παραλαβή

  • Courier Center

Αποστολή με Courier Center.

από 4€

  • Ευρωπαϊκή Εγγύηση
  • Ασφαλείς Αποστολές

Περιγραφή

Μαχαίρι γενικής χρήσης

Πρόκειται για ένα μαχαίρι πριονωτό το οποίο μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στην κουζίνα. Με αυτό το ευέλικτο μαχαίρι μπορείτε να κάνετε όλες αυτές τις μικρές εργασίες κοπής, όπως η κοπή κρεμμυδιών, η κοπή αρωματικών και ο καθαρισμός και η κοπή των λαχανικών σας. Η ελαφρώς μακρύτερη λεπίδα είναι βολική, όταν δεν χρειάζεστε το ύψος του μαχαιριού του σεφ, ενώ ένα μαχαίρι ξεφλουδίσματος είναι πολύ μικρό για να είναι άνετο.

Υλικό λεπίδας

Ο πυρήνας λάμας Shun Premier κατασκευάζεται από το ιδιαίτερα δυνατό VG Max ατσάλι και περικλείεται από 32 στρώσεις Δαμασκηνού ατσαλιού.

Ο συνδυασμός διαφορετικών βαθμίδων ατσαλιού κάνει τη λάμα σκληρή και εύκαμπτη με τη μία. Η λάμα διπλής κοπής είναι εύκολη στη χρήση λόγω του ελαφριού βάρους της και εγγυάται κοπές απλές και ακριβείς.

Η ενσωμάτωση της σφυρηλατημένης επιφάνειας – γνωστή στην Ιαπωνία ως Tsuchime- δεν τονίζει μόνο την αισθητική αλλά βοηθάει και στο να μην κολλάνε υλικά πάνω στη λάμα χάρη στα μικρά “κενά αέρος” που δημιουργούνται.

Ο βαθμός σκληρότητα της είναι 61 (±1) HRC (ένα μαχαίρι με σκληρότητα πάνω από 56 HRC θεωρείται καλό) και το μήκος της λάμας είναι 16.5 cm.

Λαβή

Χάρη στο συμμετρικό της σχήμα, είναι ιδανική και για δεξιόχειρες και για αριστερόχειρες. Η συνεχόμενη σύνδεση λαβής και λάμας προσδίδει ισορροπία και σταθερότητα κατά τη διάρκεια της κοπής.

Κατασκευάζεται από καφέ pakkawood, μία αδιάβροχη και ιδιαιτέρως στιβαρή ξύλινη επένδυση, που μεταδίδει μία ζεστή και πολύτιμη αίσθηση στο μαχαίρι. Το μήκος της λαβής είναι 11 cm.

Στο πίσω μέρος της λαβής είναι χαραγμένο το επαγγελματικό σήμα κατατεθέν του Tim Mälzer, το κεφάλι του ταύρου.

Επιφάνεια κοπής

Προτείνεται οι κοπές να γίνονται πάνω σε ξύλινες ή πλαστικές επιφάνειες κοπής. Οι γυάλινες, οι πέτρινες και οι μαρμάρινες επιφάνειες κοπής είναι ακατάλληλες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στις λάμες των μαχαιριών.

Καθαρισμός

Πλύνετε το μαχαίρι με ζεστό νερό πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Μετά από κάθε χρήση, βεβαιωθείτε ότι πλένετε το μαχαίρι χωρίς καθυστέρηση (με ένα απλό απορρυπαντικό) και στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί. Ειδικά αν έχετε κόψει όξινες τροφές, πρέπει να πλένετε το μαχαίρι αμέσως μετά τη χρήση.

Για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει πάντα να σκουπίζετε το μαχαίρι μακριά από το σώμα σας και μακριά από την ακμή του, με πανί ή πετσέτα.

Δεν ενδείκνυται το πλύσιμο του στο πλυντήριο πιάτων αλλά στο χέρι, έτσι ώστε να προστατέψετε το υλικό του και να διατηρήσετε την αιχμηρότητά του για καιρό.

Ακόνισμα

Όσο κοφτερό κι αν είναι ένα μαχαίρι στην αρχή, μετά από κάποια χρήση χρειάζεται ακόνισμα κάτι που μπορείτε να επιτύχετε με ακονιστήρι, πέτρα ακονίσματος ή μασάτι.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν το μαχαίρι σας κόβει καλά με μια εύκολη δοκιμή χρησιμοποιώντας το μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί. Ένα κοφτερό μαχαίρι μπορεί εύκολα και καθαρά να κόψει ένα φύλλο χαρτί. Αντίθετα ένα μαχαίρι που χρειάζεται ακόνισμα θα δυσκολευτεί πολύ και το κόψιμο του θα είναι άτσαλο.

Επίσης, ενδείκνυται να ακονίζετε τα μαχαίρια σας σε κάποιον επαγγελματία περιστασιακά, για την επιδιόρθωση πιθανής φθοράς στην ακμή της λάμας και για την διατήρηση της αιχμηρότητας.

Ενημέρωση :

Οι εικόνες των προϊόντων είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.